Jelení plátky na bílém víně

Ingredience


Jelení kýta 900 g
Máslo čerstvé 60 g
Olej slunečnicový 50 g
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 10 g
Šunka dušená 150 g
Víno bílé 300 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky, žampiony posekáme nadrobno, šunku nakrájíme na nudličky, pažitku posekáme najemno.
  2. V pánvi rozpálíme olej, plátky masa osolíme, opepříme a osmažíme na oleji z obou stran. Přidáme máslo, přisypeme žampiony se šunkou, osmahneme, posypeme pažitkou, podlijeme bílým vínem a dusíme, dokud se víno nevydusí na tuk.
  3. Plátky masa upravíme na talíře, doplníme žampiony se šunkou a podáváme s chlebem.