Jelení plátky na bílém víně
Ingredience
Jelení kýta |
900 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Olej slunečnicový |
50 g |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
10 g |
Šunka dušená |
150 g |
Víno bílé |
300 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky, žampiony posekáme nadrobno, šunku nakrájíme na nudličky, pažitku posekáme najemno.
- V pánvi rozpálíme olej, plátky masa osolíme, opepříme a osmažíme na oleji z obou stran. Přidáme máslo, přisypeme žampiony se šunkou, osmahneme, posypeme pažitkou, podlijeme bílým vínem a dusíme, dokud se víno nevydusí na tuk.
- Plátky masa upravíme na talíře, doplníme žampiony se šunkou a podáváme s chlebem.