Jelení závitky se slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Cibule |
160 g |
Hořčice kremžská |
120 g |
Jelení kýta |
900 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Masox |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Okurky nakládané |
90 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rýže dušená |
600 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
250 g |
Sůl |
10 g |
Tymián sušený |
1 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky a důkladně rozklepeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky, kyselé okurky také na plátky. Každý plátek masa z jedné strany pomažeme kremžskou hořčicí, poklademe plátky slaniny, na ně položíme po jednom plátku okurky, maso zabalíme do závitků, ovážeme nití, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.
- V pánvi rozpustíme máslo, přiložíme závitky a osmažíme po obvodu dorůžova. Závitky přendáme do pekáčku, na zbylém másle v pánvi osmahneme cibuli a přidáme k masu. Podlijeme vodou, přihodíme dvě kostky masoxu, okořeníme jalovcem, tymiánem, pekáček dáme do trouby a pečeme téměř doměkka. Nakonec přimícháme smetanu a dopečeme.
- Závitky rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme smetanovou omáčkou.