Jelení závitky se slaninou

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Cibule 160 g
Hořčice kremžská 120 g
Jelení kýta 900 g
Máslo čerstvé 100 g
Masox 2 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Okurky nakládané 90 g
Pepř černý mletý 2 g
Rýže dušená 600 g
Smetana 16% (pochoutková) 250 g
Sůl 10 g
Tymián sušený 1 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky a důkladně rozklepeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky, kyselé okurky také na plátky. Každý plátek masa z jedné strany pomažeme kremžskou hořčicí, poklademe plátky slaniny, na ně položíme po jednom plátku okurky, maso zabalíme do závitků, ovážeme nití, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.
  2. V pánvi rozpustíme máslo, přiložíme závitky a osmažíme po obvodu dorůžova. Závitky přendáme do pekáčku, na zbylém másle v pánvi osmahneme cibuli a přidáme k masu. Podlijeme vodou, přihodíme dvě kostky masoxu, okořeníme jalovcem, tymiánem, pekáček dáme do trouby a pečeme téměř doměkka. Nakonec přimícháme smetanu a dopečeme.
  3. Závitky rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme smetanovou omáčkou.