Jelení plátky s houbovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
60 g |
Houby čerstvé |
300 g |
Houby sušené |
30 g |
Jelení kýta |
1000 g |
Jíška instantní |
30 g |
Klobása uzená |
80 g |
Koření grilovací |
5 g |
Olej slunečnicový |
100 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
250 ml |
Sůl |
10 g |
Těstoviny vařené (průměr) |
600 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jelení maso z odblaněné kýty nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Čerstvé nebo mražené houby nakrájíme na plátečky, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek, klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno.
- V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, na oleji v pánvi osmahneme cibuli s klobásou a houbami, přendáme do hrnce, přiložíme maso, zalijeme trochou vody, přisypeme houbový prášek a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Nakonec zahustíme jíškou, zjemníme smetanou, ještě krátce povaříme a odstavíme. Plátky masa s houbovou omáčkou podáváme s vařenými těstovinami.