Jelení plátky s houbovou omáčkou

Ingredience


Cibule 60 g
Houby čerstvé 300 g
Houby sušené 30 g
Jelení kýta 1000 g
Jíška instantní 30 g
Klobása uzená 80 g
Koření grilovací 5 g
Olej slunečnicový 100 g
Pepř černý mletý 2 g
Smetana 16% (pochoutková) 250 ml
Sůl 10 g
Těstoviny vařené (průměr) 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jelení maso z odblaněné kýty nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Čerstvé nebo mražené houby nakrájíme na plátečky, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek, klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, na oleji v pánvi osmahneme cibuli s klobásou a houbami, přendáme do hrnce, přiložíme maso, zalijeme trochou vody, přisypeme houbový prášek a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Nakonec zahustíme jíškou, zjemníme smetanou, ještě krátce povaříme a odstavíme. Plátky masa s houbovou omáčkou podáváme s vařenými těstovinami.