Růžové víno s malinami v želé
Ingredience
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Cukr želírovací |
1 kg |
Maliny |
250 g |
Nové koření celé |
1 polévková lžíce |
Víno růžové |
750 ml |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Přebrané a opláchnuté maliny nasypeme do hrnce, přidáme nadrcená zrnka nového koření, vodu a na slabém plameni vaříme asi 10 minut. Povařené maliny nalijeme do jemného sítka a necháme pořádně odkapat. Z odkapané šťávy odměříme 125 ml, nalijeme ji do hrnce, přidáme želírovací cukr, přilijeme růžové víno, citronovou šťávu a přivedeme k varu za neustálého míchání. Klokotem necháme vařit asi 4 minuty. Uděláme želírovací zkoušku a pokud dopadne dobře, želé ihned plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic se šroubovacími uzávěry.