Růžové víno s malinami v želé

Ingredience


Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Cukr želírovací 1 kg
Maliny 250 g
Nové koření celé 1 polévková lžíce
Víno růžové 750 ml
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přebrané a opláchnuté maliny nasypeme do hrnce, přidáme nadrcená zrnka nového koření, vodu a na slabém plameni vaříme asi 10 minut. Povařené maliny nalijeme do jemného sítka a necháme pořádně odkapat. Z odkapané šťávy odměříme 125 ml, nalijeme ji do hrnce, přidáme želírovací cukr, přilijeme růžové víno, citronovou šťávu a přivedeme k varu za neustálého míchání. Klokotem necháme vařit asi 4 minuty. Uděláme želírovací zkoušku a pokud dopadne dobře, želé ihned plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic se šroubovacími uzávěry.