Zapékaný květák s libečkem

Ingredience


Adžika 1 špetka
Brambory 6 ks
Česnek 3 stroužek
Květák 1 ks
Libeček 2 hrst
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 100 g
Sýr Niva (Rokfór) 100 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozdělíme na růžičky květák a povaříme.
  2. Do vymazané mísy dáváme plátky brambor, osolíme, opepříme a posypeme libečkem.
  3. Poté klademe povařený květák posypaný adžikou.
  4. Vrstvíme a končíme brambory.
  5. Vejce rozmícháme s nastrouhanými sýry a česnekem a zalijeme navrstvenou směs.
  6. Dáme plátky rajčat a pečeme.