Zapékaný květák s libečkem
Ingredience
Adžika |
1 špetka |
Brambory |
6 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Květák |
1 ks |
Libeček |
2 hrst |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rozdělíme na růžičky květák a povaříme.
- Do vymazané mísy dáváme plátky brambor, osolíme, opepříme a posypeme libečkem.
- Poté klademe povařený květák posypaný adžikou.
- Vrstvíme a končíme brambory.
- Vejce rozmícháme s nastrouhanými sýry a česnekem a zalijeme navrstvenou směs.
- Dáme plátky rajčat a pečeme.