Smažené rybí filé s křenovou majonézou
Ingredience
Filé rybí |
1 kg |
Křen |
10 g |
Majonéza |
5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 hrst |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Křen oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemno.
- Malou část nastrouhaného křenu smícháme s rozpuštěným máslem, zbylý křen v misce smícháme s majonézou a smetanou.
- Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.
- Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
- V pánvi rozehřejeme olej, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopékáme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme, a vždy je při obracení potřeme máslem, ochuceným křenem.
- Podáváme s křenovou majonézou, posypané pažitkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.