Smažené rybí filé s křenovou majonézou

Ingredience


Filé rybí 1 kg
Křen 10 g
Majonéza 5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 15 g
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pažitka 1 hrst
Smetana 12% (konzumní) 2 polévková lžíce
Strouhanka 100 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Křen oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemno.
  2. Malou část nastrouhaného křenu smícháme s rozpuštěným máslem, zbylý křen v misce smícháme s majonézou a smetanou.
  3. Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.
  4. Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
  5. V pánvi rozehřejeme olej, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopékáme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme, a vždy je při obracení potřeme máslem, ochuceným křenem.
  6. Podáváme s křenovou majonézou, posypané pažitkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.