Sladký krém ze šlehačky a piškotů

Ingredience


Čokoláda hořká 20 g
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
Káva instantní 10 ml
Máslo pomazánkové 250 g
Piškoty bezlepkové 500 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme hrnek silnější, pro děti bezkofeinové,
  2. kávy a necháme ji vychladnout. Než káva vychladne, ušleháme šlehačku s cukrem a vmícháme do ní pomazánkové máslo. Potom ve vychladlé kávě namáčíme piškoty, které urovnáme na dno pekáčku. Na piškoty namažeme připravený šlehačkový krém a postup opakujeme v několika vrstvách. Končíme vrstvou krému. Povrch moučníku posypeme strouhanou čokoládou a podáváme.