Sladký krém ze šlehačky a piškotů
Ingredience
Čokoláda hořká |
20 g |
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
Káva instantní |
10 ml |
Máslo pomazánkové |
250 g |
Piškoty bezlepkové |
500 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve uvaříme hrnek silnější, pro děti bezkofeinové,
- kávy a necháme ji vychladnout. Než káva vychladne, ušleháme šlehačku s cukrem a vmícháme do ní pomazánkové máslo. Potom ve vychladlé kávě namáčíme piškoty, které urovnáme na dno pekáčku. Na piškoty namažeme připravený šlehačkový krém a postup opakujeme v několika vrstvách. Končíme vrstvou krému. Povrch moučníku posypeme strouhanou čokoládou a podáváme.