Pečený meruňkový moučník ze zákysu
Ingredience
Cukr krupice |
180 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
16 g |
Mouka jáhlová |
100 g |
Mouka rýžová |
200 g |
Olej stolní |
150 ml |
Solamyl - bramborový škrob |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Tuk rostlinný |
2 polévková lžíce |
Zákys jihočeský osvěžující meruňka |
400 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rýžovou a jahelnou mouku smícháme s bramborovým škrobem, kypřicím práškem a cukrem. V druhé míse smícháme všechny tekuté přísady: meruňkový zákys, vejce a olej. Poté obě směsi vymícháme do těsta a vlijeme na tukem vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech a pečeme dorůžova v předehřáté troubě.