Pečený meruňkový moučník ze zákysu

Ingredience


Cukr krupice 180 g
Kypřicí prášek do pečiva 16 g
Mouka jáhlová 100 g
Mouka rýžová 200 g
Olej stolní 150 ml
Solamyl - bramborový škrob 100 g
Vejce slepičí 2 ks
Tuk rostlinný 2 polévková lžíce
Zákys jihočeský osvěžující meruňka 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýžovou a jahelnou mouku smícháme s bramborovým škrobem, kypřicím práškem a cukrem. V druhé míse smícháme všechny tekuté přísady: meruňkový zákys, vejce a olej. Poté obě směsi vymícháme do těsta a vlijeme na tukem vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech a pečeme dorůžova v předehřáté troubě.