Španělské ragú z brambor
Ingredience
Bobkový list |
5 ks |
Brambory |
1 kg |
Klobása vepřová |
250 g |
Mléko odtučněné |
0.5 l |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
1 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Klobásu pokrájíme na kolečka.
- V hrnci smícháme mléko se lžičkou soli, mletou sladkou paprikou a trochou pepře, přidáme bobkový list, nakrájené brambory a klobásu, promícháme a vaříme přikryté na mírném ohni 30 minut, až brambory změknou. Poté přimícháme zakysanou smetanu, podle chuti opepříme, osolíme, ještě 5 minut povaříme a podáváme.