Španělské ragú z brambor

Ingredience


Bobkový list 5 ks
Brambory 1 kg
Klobása vepřová 250 g
Mléko odtučněné 0.5 l
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1.5 kávová lžička
Zakysaná smetana 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Klobásu pokrájíme na kolečka.
  2. V hrnci smícháme mléko se lžičkou soli, mletou sladkou paprikou a trochou pepře, přidáme bobkový list, nakrájené brambory a klobásu, promícháme a vaříme přikryté na mírném ohni 30 minut, až brambory změknou. Poté přimícháme zakysanou smetanu, podle chuti opepříme, osolíme, ještě 5 minut povaříme a podáváme.