Hovězí roláda

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Česnek 2 stroužek
Chléb toastový 2 plátek
Cibule 1 ks
Hořčice 3 polévková lžíce
Houby čerstvé 1 hrst
Hovězí maso zadní 750 g
Kapary sterilované 10 ks
Máslo čerstvé 100 g
Maso mleté - mix 200 g
Olej stolní 100 ml
Olivy černé 100 g
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Párky jemné 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Rozmarýn čerstvý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozklepeme na tenko plát masa. Opepříme, osolíme a potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny.
  2. Z mletého masa a hub připravíme nádivku. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, 1 vejce, 2 žloutky, vodou zvlhčené toasty a nakrájenou petrželku. Osolíme a promícháme.
  3. Směsí potřeme roládu, doprostřed dáme párek. Směs poklademe proužky papriky, nakrájenými olivami a kapary. Srolujeme roládu a svážeme nití.
  4. Opečeme na oleji zprudka, přidáme trochu teplé vody, roládu zasypeme rozmarýnem, vložíme do trouby, občas podléváme a pečeme při 250 stupních.
  5. Po 30 minutách zmírníme teplotu a pečeme doměkka. Výpek zahustíme moukou.