Hovězí roláda
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb toastový |
2 plátek |
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
3 polévková lžíce |
Houby čerstvé |
1 hrst |
Hovězí maso zadní |
750 g |
Kapary sterilované |
10 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Maso mleté - mix |
200 g |
Olej stolní |
100 ml |
Olivy černé |
100 g |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Párky jemné |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rozmarýn čerstvý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rozklepeme na tenko plát masa. Opepříme, osolíme a potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny.
- Z mletého masa a hub připravíme nádivku. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, 1 vejce, 2 žloutky, vodou zvlhčené toasty a nakrájenou petrželku. Osolíme a promícháme.
- Směsí potřeme roládu, doprostřed dáme párek. Směs poklademe proužky papriky, nakrájenými olivami a kapary. Srolujeme roládu a svážeme nití.
- Opečeme na oleji zprudka, přidáme trochu teplé vody, roládu zasypeme rozmarýnem, vložíme do trouby, občas podléváme a pečeme při 250 stupních.
- Po 30 minutách zmírníme teplotu a pečeme doměkka. Výpek zahustíme moukou.