Kančí játra s koňakem

Ingredience


Brambory pečené 600 g
Česnek 6 stroužek
Cibule 60 g
Hořčice Dijonská 40 g
Kančí játra 900 g
Martell cognac 100 ml
Olej slunečnicový 60 g
Paprika červená 150 g
Paprika mletá pálivá 3 g
Paprika mletá sladká 15 g
Pórek 150 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí játra odblaníme, nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabší proužky, pórek na tenká kolečka, česnek prolisujeme.
  2. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, česnek, papriku, krátce orestujeme, přiložíme játra, podlijeme koňakem, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, podusíme, až se tekutina téměř odpaří.
  3. Přidáme pórek, pikantní horčici a ještě pět minut podusíme.
  4. Nakonec osolíme, rozdělíme na talíře a doplníme pečeným bramborem.