Kančí játra s koňakem
Ingredience
Brambory pečené |
600 g |
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
60 g |
Hořčice Dijonská |
40 g |
Kančí játra |
900 g |
Martell cognac |
100 ml |
Olej slunečnicový |
60 g |
Paprika červená |
150 g |
Paprika mletá pálivá |
3 g |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Pórek |
150 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kančí játra odblaníme, nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabší proužky, pórek na tenká kolečka, česnek prolisujeme.
- V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, česnek, papriku, krátce orestujeme, přiložíme játra, podlijeme koňakem, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, podusíme, až se tekutina téměř odpaří.
- Přidáme pórek, pikantní horčici a ještě pět minut podusíme.
- Nakonec osolíme, rozdělíme na talíře a doplníme pečeným bramborem.