Kuřecí řízky s omáčkou z červeného vína

Ingredience


Bazalka 1 špetka
Bobkový list 1 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Kuřecí prsa 600 g
Majoránka 1 špetka
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 500 g
Sůl 1 špetka
Víno červené 2.5 dl
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupaný česnek nasekáme na jemno. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a pokrájíme nahrubo. Kuřecí prsa nakrájíme na 4 řízky, omyjeme je, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, řízky na něm 5 minut z každé strany smažíme do zlatova. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.
  3. Na oleji v pánvi zpěníme cibuli, přidáme česnek a chvíli smažíme, přisypeme rajčata, bobkový list, zalijeme vínem a na mírném ohni vaříme 10 minut, dochutíme bazalkou a majoránkou, případně opepříme a osolíme. Omáčku důkladně promícháme, vložíme do ní usmažené řízky, přikryté necháme chvíli uležet a konečně podáváme.