Rýže se zeleninou v pánvi
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g |
Kari koření |
2 špetka |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Rýže loupaná |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno rýžové čínské |
0.5 dl |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži důkladně propláchneme studenou vodou, potom ji v dostatečném množství osolené vody uvaříme, scedíme, necháme vychladnout.
- Všechnu zeleninu důkladně omyjeme a očistíme. Mrkev nakrájíme nadrobno, pórek rozřízneme po délce, potom příčně rozkrájíme na nudličky. Papriku podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a krájíma na kostičky. Žampiony opláchneme pod vodou, necháme okapat a rozkrájíme na plátky, hrášek slijeme a necháme okapat. Vejce v misce smícháme s rýžovým vínem, pepřem i solí.
- Ve velké pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje, rýži na něm při stálém míchání smažíme, až je křupavá. Usmaženou rýži přendáme do mísy.
- Do pánve přilijeme zbylý olej, vložíme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji smažíme 5 minut do poloměkka. Poté přidáme hrášek s kari kořením, zeleninu osolíme, ještě chvilku smažíme.
- Do pánve k zelenině vložíme zpět rýži, přidáme vejce, smíchaná s rýžovým vínem, vše důkladně promícháme, necháme chvilku prohřát a podáváme.