Rýže se zeleninou v pánvi

Ingredience


Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 100 g
Kari koření 2 špetka
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Rýže loupaná 250 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Víno rýžové čínské 0.5 dl
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži důkladně propláchneme studenou vodou, potom ji v dostatečném množství osolené vody uvaříme, scedíme, necháme vychladnout.
  2. Všechnu zeleninu důkladně omyjeme a očistíme. Mrkev nakrájíme nadrobno, pórek rozřízneme po délce, potom příčně rozkrájíme na nudličky. Papriku podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a krájíma na kostičky. Žampiony opláchneme pod vodou, necháme okapat a rozkrájíme na plátky, hrášek slijeme a necháme okapat. Vejce v misce smícháme s rýžovým vínem, pepřem i solí.
  3. Ve velké pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje, rýži na něm při stálém míchání smažíme, až je křupavá. Usmaženou rýži přendáme do mísy.
  4. Do pánve přilijeme zbylý olej, vložíme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji smažíme 5 minut do poloměkka. Poté přidáme hrášek s kari kořením, zeleninu osolíme, ještě chvilku smažíme.
  5. Do pánve k zelenině vložíme zpět rýži, přidáme vejce, smíchaná s rýžovým vínem, vše důkladně promícháme, necháme chvilku prohřát a podáváme.