Rybí filé smažené na pórku

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Filé rybí 1 kg
Máslo čerstvé 15 g
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Strouhanka 100 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek omyjeme. Polovinu nakrájíme velmi jemně, polovinu rozkrájíme na kolečka. Na jemno krájený pórek smícháme s rozpuštěným máslem, vejce rozšleháme metlou v misce.
  2. Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej, v něm krátce osmahneme kolečka pórku, potom prudce z obou stran opečeme filé. Zmírníme oheň, filé pomalu pečeme do měkka. Během pečení porce několikrát obrátíme, vždy je při obracení potřeme rozpuštěným máslem s pórkem.
  4. Podáváme pokapané citronovou šťávou s vařenýni bramborami.