Rybí filé smažené na pórku
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Filé rybí |
1 kg |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pórek omyjeme. Polovinu nakrájíme velmi jemně, polovinu rozkrájíme na kolečka. Na jemno krájený pórek smícháme s rozpuštěným máslem, vejce rozšleháme metlou v misce.
- Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
- Na pánvi rozehřejeme olej, v něm krátce osmahneme kolečka pórku, potom prudce z obou stran opečeme filé. Zmírníme oheň, filé pomalu pečeme do měkka. Během pečení porce několikrát obrátíme, vždy je při obracení potřeme rozpuštěným máslem s pórkem.
- Podáváme pokapané citronovou šťávou s vařenýni bramborami.