Kančí žlázy s vejci
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb konzumní |
100 g |
Cibule |
60 g |
Kančí žlázy |
250 g |
Kmín drcený |
2 g |
Majoránka |
1 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sádlo škvařené |
20 g |
Slanina vepřová |
60 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kančí žlázy velmi důkladně odblaníme, nejlépe je nejdřív nakrájíme na tenčí plátky a blánu ostrým nožíkem odřízneme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu bez kůže nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme.
- V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí, krátce osmahneme, přiložíme plátky žláz, zmírníme oheň, jakmile se žlázy osmahnou, osolíme, opepříme a okmínujeme, posypeme mletou paprikou a přidáme česnek. Smažíme ještě asi 10 minut. Nakonec přidáme rozklepnutá vejce, ovoníme majoránkou, rychle promícháme a když vejce ztuhnou, odstavíme.
- Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem.