Kančí žlázy s vejci

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb konzumní 100 g
Cibule 60 g
Kančí žlázy 250 g
Kmín drcený 2 g
Majoránka 1 g
Paprika mletá sladká 10 g
Pepř černý mletý 1 g
Sádlo škvařené 20 g
Slanina vepřová 60 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí žlázy velmi důkladně odblaníme, nejlépe je nejdřív nakrájíme na tenčí plátky a blánu ostrým nožíkem odřízneme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu bez kůže nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme.
  2. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí, krátce osmahneme, přiložíme plátky žláz, zmírníme oheň, jakmile se žlázy osmahnou, osolíme, opepříme a okmínujeme, posypeme mletou paprikou a přidáme česnek. Smažíme ještě asi 10 minut. Nakonec přidáme rozklepnutá vejce, ovoníme majoránkou, rychle promícháme a když vejce ztuhnou, odstavíme.
  3. Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem.