Kančí karbanátky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb konzumní |
300 g |
Cibule |
80 g |
Hořčice |
120 g |
Kančí maso |
900 g |
Majoránka |
1 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Olej slunečnicový |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kančí odřezky se slaninou umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, pokrájené houskynebo žemle namočíme v mléce a přidáme k masu. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, polovinu přidáme rovnou do mísy, druhou polovinu zpěníme na másle, poté přidáme k masu. Ovoníme majoránkou, přidáme prolisovaný česnek, vejce, přisypeme strouhanku a vypracujeme masové těsto.
- V pánvi rozpálíme olej, z těsta tvarujeme karbanátky, které dlaní trochu rozmáčkneme, vložíme do pánve a zvolna smažíme po obou stranách do růžova. Karbanátky podáváme s chlebem a pikantní hořčicí.