Kančí karbanátky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb konzumní 300 g
Cibule 80 g
Hořčice 120 g
Kančí maso 900 g
Majoránka 1 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 100 ml
Olej slunečnicový 50 g
Pepř černý mletý 2 g
Slanina vepřová 100 g
Strouhanka 200 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 2 ks
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí odřezky se slaninou umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, pokrájené houskynebo žemle namočíme v mléce a přidáme k masu. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, polovinu přidáme rovnou do mísy, druhou polovinu zpěníme na másle, poté přidáme k masu. Ovoníme majoránkou, přidáme prolisovaný česnek, vejce, přisypeme strouhanku a vypracujeme masové těsto.
  2. V pánvi rozpálíme olej, z těsta tvarujeme karbanátky, které dlaní trochu rozmáčkneme, vložíme do pánve a zvolna smažíme po obou stranách do růžova. Karbanátky podáváme s chlebem a pikantní hořčicí.