Ananasový salát s vepřovým masem
Ingredience
Ananas |
250 g |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
2 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
1 špetka |
Mléko kokosové |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová kýta |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Ananas oloupeme a nakrájíme na kousky. Rajčata omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, omyté jarní cibulky pokrájíme na tenká kolečka.
- V mísce metlou smícháme kokosové mléko, jogurt a citronovou šťávu, podle chuti opepříme, osolíme, přimícháme omytou a jemně nakrájenou chilli papričku. K této omáčce přidáme krájený ananas, rajčata a cibulky, vše důkladně promícháme.
- Vepřové maso myjeme, osušíme, pokrájíme na kousky, opepříme. V pánvi rozehřejeme trochu oleje, maso na něm za stálého míchání prudce opékáme 5 minut ze všech stran. Upečené maso osolíme, na servírovacím talíři posypeme koriandrem. Podáváme s ananasovým salátem.