Ananasový salát s vepřovým masem

Ingredience


Ananas 250 g
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Jogurt bílý 2 polévková lžíce
Koriandr mletý 1 špetka
Mléko kokosové 2 polévková lžíce
Olej olivový 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 200 g
Sůl 1 špetka
Vepřová kýta 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ananas oloupeme a nakrájíme na kousky. Rajčata omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, omyté jarní cibulky pokrájíme na tenká kolečka.
  2. V mísce metlou smícháme kokosové mléko, jogurt a citronovou šťávu, podle chuti opepříme, osolíme, přimícháme omytou a jemně nakrájenou chilli papričku. K této omáčce přidáme krájený ananas, rajčata a cibulky, vše důkladně promícháme.
  3. Vepřové maso myjeme, osušíme, pokrájíme na kousky, opepříme. V pánvi rozehřejeme trochu oleje, maso na něm za stálého míchání prudce opékáme 5 minut ze všech stran. Upečené maso osolíme, na servírovacím talíři posypeme koriandrem. Podáváme s ananasovým salátem.