Kančí roláda s vejci a párkem
Ingredience
Bramborová kaše |
600 g |
Cibule |
150 g |
Kančí maso |
1000 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Okurky nakládané |
60 g |
Párky Debrecínské |
200 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
25 g |
Sůl |
15 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odblaněné kančí maso rozřízneme tak, aby vznikl větší plát masa. Cibuli nakrájíme nadrobno, párek oloupeme a pokrájíme na kolečka, nakládané okurky na plátky. Plát masa naklepeme, osolíme, opepříme, v pánvi rozpustíme máslo, přidáme kolečka párku, osmahneme, přiklepneme vejce, rychle promícháme a necháme ztuhnout. Kančí maso poklademe rovnoměrně vaječnou hmotou, posypeme cibulí, navrch položíme plátky okurky, maso zavineme do rolády, ovážeme provázkem, povrch ještě osolíme, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. Občas podléváme vodou a roládu poléváme vypečeným tukem.
- Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, doplníme bramborovou kaší a přelijeme lžící vypečené šťávy.