Kančí roláda s vejci a párkem

Ingredience


Bramborová kaše 600 g
Cibule 150 g
Kančí maso 1000 g
Máslo čerstvé 40 g
Okurky nakládané 60 g
Párky Debrecínské 200 g
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 25 g
Sůl 15 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněné kančí maso rozřízneme tak, aby vznikl větší plát masa. Cibuli nakrájíme nadrobno, párek oloupeme a pokrájíme na kolečka, nakládané okurky na plátky. Plát masa naklepeme, osolíme, opepříme, v pánvi rozpustíme máslo, přidáme kolečka párku, osmahneme, přiklepneme vejce, rychle promícháme a necháme ztuhnout. Kančí maso poklademe rovnoměrně vaječnou hmotou, posypeme cibulí, navrch položíme plátky okurky, maso zavineme do rolády, ovážeme provázkem, povrch ještě osolíme, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. Občas podléváme vodou a roládu poléváme vypečeným tukem.
  2. Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, doplníme bramborovou kaší a přelijeme lžící vypečené šťávy.