Kančí maso dušené se zeleninou

Ingredience


Bobkový list 1 g
Brambory pečené 600 g
Celer bulvový 150 g
Cibule 200 g
Cuketa 400 g
Hořčice 20 g
Kančí kýta 1000 g
Mrkev kořen 100 g
Nové koření celé 2 g
Paprika mletá pálivá 5 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel kořen 150 g
Sádlo škvařené 80 g
Sůl 15 g
Víno červené 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí maso odblaníme, nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, cukety bez jader krájíme na malé kostičky.
  2. V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme troškou vína, zakryjeme pokličkou, dusíme a podléváme, dokud nespotřebujeme všechno víno. Nyní maso osolíme, opepříme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, přidáme hořčici, zeleninu, podlijeme vodou a dodusíme. Hustotu šťávy regulujeme vodou, již nezahušťujeme moukou.
  3. Maso se zeleninou rozdělíme na talíře a podáváme s pečeným bramborem.