Kančí maso dušené se zeleninou
Ingredience
Bobkový list |
1 g |
Brambory pečené |
600 g |
Celer bulvový |
150 g |
Cibule |
200 g |
Cuketa |
400 g |
Hořčice |
20 g |
Kančí kýta |
1000 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Nové koření celé |
2 g |
Paprika mletá pálivá |
5 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel kořen |
150 g |
Sádlo škvařené |
80 g |
Sůl |
15 g |
Víno červené |
300 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kančí maso odblaníme, nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, cukety bez jader krájíme na malé kostičky.
- V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme troškou vína, zakryjeme pokličkou, dusíme a podléváme, dokud nespotřebujeme všechno víno. Nyní maso osolíme, opepříme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, přidáme hořčici, zeleninu, podlijeme vodou a dodusíme. Hustotu šťávy regulujeme vodou, již nezahušťujeme moukou.
- Maso se zeleninou rozdělíme na talíře a podáváme s pečeným bramborem.