Smažené rybí filé s cibulovou majonézou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Filé rybí |
1 kg |
Majonéza |
5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno. Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a pokrájíme nadrobno, vejce v misce rozšleháme.
- Smícháme v misce majonézu s polovinou rozkrájené cibule, podle chuti opepříme, osolíme.
- Rybí filé krájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
- V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm zbylou cibuli, filé prudce opečeme z obou stran. Pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme do měkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme, a vždy je při obracení potíráme máslem.
- Podáváme posypané pažitkou s vařenými bramborami a cibulovou majonézou.