Smažené rybí filé s cibulovou majonézou

Ingredience


Cibule 1 ks
Filé rybí 1 kg
Majonéza 5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 15 g
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pažitka 1 hrst
Pepř černý celý 1 špetka
Strouhanka 100 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno. Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a pokrájíme nadrobno, vejce v misce rozšleháme.
  2. Smícháme v misce majonézu s polovinou rozkrájené cibule, podle chuti opepříme, osolíme.
  3. Rybí filé krájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
  4. V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm zbylou cibuli, filé prudce opečeme z obou stran. Pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme do měkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme, a vždy je při obracení potíráme máslem.
  5. Podáváme posypané pažitkou s vařenými bramborami a cibulovou majonézou.