Kančí plátky s trnkovou omáčkou

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Česnek 6 stroužek
Cukr krupice 30 g
Jalovec 2 g
Kančí kýta 1000 g
Marmeláda rybízová 40 g
Máslo čerstvé 40 g
Med včelí 20 g
Olej slunečnicový 60 g
Pepř černý mletý 4 g
Pomerančová šťáva 150 ml
Solamyl 20 g
Sůl 15 g
Trnky 200 g
Tymián sušený 1 g
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněnou kančí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, česnek prolisujeme, plátky masa okořeníme mletým jalovcem, tymiánem a potřeme česnekem. Necháme uležet a zatím si připravíme omáčku. V rendlíku rozpustíme máslo, přisypeme trnky, cukr, když začne cukr karamelizovat, přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme rybízovou marmeládu a dusíme, až trnky změknou.
  2. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, osolíme, opepříme a dochutíme medem.
  3. V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm uleželé plátky masa z obou stran. Maso upravíme na talíře, přelijeme trnkovou omáčkou a podáváme nejlépe s vařeným bramborem nebo rýží.