Kančí plátky s trnkovou omáčkou
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Česnek |
6 stroužek |
Cukr krupice |
30 g |
Jalovec |
2 g |
Kančí kýta |
1000 g |
Marmeláda rybízová |
40 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Med včelí |
20 g |
Olej slunečnicový |
60 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Pomerančová šťáva |
150 ml |
Solamyl |
20 g |
Sůl |
15 g |
Trnky |
200 g |
Tymián sušený |
1 g |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odblaněnou kančí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, česnek prolisujeme, plátky masa okořeníme mletým jalovcem, tymiánem a potřeme česnekem. Necháme uležet a zatím si připravíme omáčku. V rendlíku rozpustíme máslo, přisypeme trnky, cukr, když začne cukr karamelizovat, přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme rybízovou marmeládu a dusíme, až trnky změknou.
- Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, osolíme, opepříme a dochutíme medem.
- V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm uleželé plátky masa z obou stran. Maso upravíme na talíře, přelijeme trnkovou omáčkou a podáváme nejlépe s vařeným bramborem nebo rýží.