Kančí plátky v pivě
Ingredience
Bobkový list |
1 g |
Chléb konzumní |
300 g |
Cibule |
400 g |
Jalovec |
2 g |
Jíška hotová tmavá |
30 g |
Kančí kýta |
1000 g |
Nové koření celé |
2 g |
Ocet vinný |
30 ml |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Sádlo škvařené |
150 g |
Sůl |
12 g |
Vývar z hovězích kostí |
800 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, polovinu cibule pokrájíme nadrobno, polovinu na kolečka a rozebereme na kroužky.
- V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme drobnou cibuli, zpěníme, přiložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Osolíme, opepříme, okořeníme drceným jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, kmínem, podlijeme vývarem, octem a za občasného podlévání dusíme téměř do měkka. Necháme šťávu vydusit na tuk, posypeme mletou paprikou, orestujeme, podlijeme pivem, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
- Plátky masa upravíme na talíře i s pivní omáčkou, ozdobíme kroužky cibule, podáváme s chlebem.