Kančí plátky v pivě

Ingredience


Bobkový list 1 g
Chléb konzumní 300 g
Cibule 400 g
Jalovec 2 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Kančí kýta 1000 g
Nové koření celé 2 g
Ocet vinný 30 ml
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 500 ml
Sádlo škvařené 150 g
Sůl 12 g
Vývar z hovězích kostí 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, polovinu cibule pokrájíme nadrobno, polovinu na kolečka a rozebereme na kroužky.
  2. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme drobnou cibuli, zpěníme, přiložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Osolíme, opepříme, okořeníme drceným jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, kmínem, podlijeme vývarem, octem a za občasného podlévání dusíme téměř do měkka. Necháme šťávu vydusit na tuk, posypeme mletou paprikou, orestujeme, podlijeme pivem, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
  3. Plátky masa upravíme na talíře i s pivní omáčkou, ozdobíme kroužky cibule, podáváme s chlebem.