Kančí maso s játry
Ingredience
Chléb celozrnný žitný |
300 g |
Cibule |
1000 g |
Kančí játra |
400 g |
Kančí kýta |
600 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
10 g |
Vepřový bok uzený |
300 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odblaněné kančí maso a odblaněná játra nakrájíme na větší kousky, uzený bůček na kostičky, cibuli nadrobno.
- V hlubší pánvi rozpustíme sádlo, přisypeme bůček a rozškvaříme na škvarky. Přidáme maso s játry, orestujeme, všechno přendáme do pekáčku, vložíme do trouby, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a pečeme zvolna půl hodiny.
- Pekáček odkryjeme, přisypeme cibuli, promícháme a dopečeme. Pokud možno nepodléváme.
- Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.