Kančí maso s játry

Ingredience


Chléb celozrnný žitný 300 g
Cibule 1000 g
Kančí játra 400 g
Kančí kýta 600 g
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 10 g
Vepřový bok uzený 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněné kančí maso a odblaněná játra nakrájíme na větší kousky, uzený bůček na kostičky, cibuli nadrobno.
  2. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo, přisypeme bůček a rozškvaříme na škvarky. Přidáme maso s játry, orestujeme, všechno přendáme do pekáčku, vložíme do trouby, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a pečeme zvolna půl hodiny.
  3. Pekáček odkryjeme, přisypeme cibuli, promícháme a dopečeme. Pokud možno nepodléváme.
  4. Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.