Kančí plátky v jogurtu
Ingredience
Brambory pečené |
600 g |
Česnek |
3 stroužek |
Jogurt bílý |
120 g |
Kančí kýta |
900 g |
Olej slunečnicový |
100 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Podravka |
20 g |
Solamyl |
30 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do misky nalijeme bílý jogurt, přidáme vejce, rozkvedláme, vsypeme prolisovaný česnek, Podravku, Solamyl a důkladně rozmícháme. Odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme a vložíme na hodinu do jogurtové marinády.
- V pánvi rozpálíme olej, plátky masa vyjmeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance a osmažíme na oleji z obou stran do zlatova. Kančí plátky upravíme na talíře, podáváme s pečeným bramborem.