Kančí maso s křenovou omáčkou

Ingredience


Cibule 50 g
Citronová šťáva 30 ml
Cukr krupice 30 g
Kančí maso 1000 g
Knedlík kynutý 480 g
Křen 100 g
Mandle plátky 50 g
Máslo čerstvé 150 g
Masox 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Nové koření celé 2 g
Pepř černý celý 2 g
Pórek 100 g
Smetana 16% (pochoutková) 150 ml
Sůl 8 g
Šunka dušená 100 g
Voda pitná 1500 ml
Zelenina kořenová 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněné kančí maso nakrájíme na větší kousky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, pórek pokrájíme na tenká kolečka, cibuli nadrobno, šunku na kostičky, křen nastrouháme.
  2. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu. Osolíme, přisypeme kořenovou zeleninu, cibuli, pórek, přidáme kousky masa, přihodíme kostku Masoxu, nové koření, celý pepř a vaříme zvolna do měkka.
  3. Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kostičky šunky, osmahneme, zasypeme moukou, krátce orestujeme, opatrně přilijeme do hrnce. Když bude maso měkké a omáčka správně hustá, zakápneme ji citronovou šťávou, dochutíme cukrem, přimícháme strouhaný křen, mandlové lupínky, zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
  4. Omáčku s masem rozdělíme na talíře, podáváme s houskovým knedlíkem.