Kančí maso s křenovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
50 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Cukr krupice |
30 g |
Kančí maso |
1000 g |
Knedlík kynutý |
480 g |
Křen |
100 g |
Mandle plátky |
50 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Masox |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Nové koření celé |
2 g |
Pepř černý celý |
2 g |
Pórek |
100 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
150 ml |
Sůl |
8 g |
Šunka dušená |
100 g |
Voda pitná |
1500 ml |
Zelenina kořenová |
300 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odblaněné kančí maso nakrájíme na větší kousky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, pórek pokrájíme na tenká kolečka, cibuli nadrobno, šunku na kostičky, křen nastrouháme.
- Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu. Osolíme, přisypeme kořenovou zeleninu, cibuli, pórek, přidáme kousky masa, přihodíme kostku Masoxu, nové koření, celý pepř a vaříme zvolna do měkka.
- Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kostičky šunky, osmahneme, zasypeme moukou, krátce orestujeme, opatrně přilijeme do hrnce. Když bude maso měkké a omáčka správně hustá, zakápneme ji citronovou šťávou, dochutíme cukrem, přimícháme strouhaný křen, mandlové lupínky, zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
- Omáčku s masem rozdělíme na talíře, podáváme s houskovým knedlíkem.