Kančí plátky s brusinkovou omáčkou
Ingredience
Bobkový list |
1 g |
Cibule |
60 g |
Citrony |
40 g |
Hořčice |
15 g |
Jalovec |
2 g |
Jíška hotová tmavá |
30 g |
Kančí kýta |
1000 g |
Knedlík kynutý |
480 g |
Kompot brusinkový |
100 g |
Křen |
10 g |
Marmeláda rybízová |
150 g |
Nové koření celé |
2 g |
Pomeranče |
100 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
12 g |
Víno červené |
200 ml |
Zelenina kořenová |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kančí kýtu nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, oloupaný citron a pomeranč nakrájíme na kostičky, křen nastrouháme.
- V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou, osmahneme, přidáme citron, promícháme a nyní přiložíme plátky masa, osolíme, opepříme, krátce orestujeme, podlijeme troškou vody, okořeníme novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, hrnec zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Maso vyjmeme, do šťávy přilijeme vodu, zahustíme tmavou jíškou, přidáme rybízovou marmeládu, scezené brusinky, pomeranč, křen, hořčici, krátce povaříme, přilijeme červené víno, promícháme a odstavíme.
- Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky.