Kančí plátky s brusinkovou omáčkou

Ingredience


Bobkový list 1 g
Cibule 60 g
Citrony 40 g
Hořčice 15 g
Jalovec 2 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Kančí kýta 1000 g
Knedlík kynutý 480 g
Kompot brusinkový 100 g
Křen 10 g
Marmeláda rybízová 150 g
Nové koření celé 2 g
Pomeranče 100 g
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 12 g
Víno červené 200 ml
Zelenina kořenová 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí kýtu nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, oloupaný citron a pomeranč nakrájíme na kostičky, křen nastrouháme.
  2. V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou, osmahneme, přidáme citron, promícháme a nyní přiložíme plátky masa, osolíme, opepříme, krátce orestujeme, podlijeme troškou vody, okořeníme novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, hrnec zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Maso vyjmeme, do šťávy přilijeme vodu, zahustíme tmavou jíškou, přidáme rybízovou marmeládu, scezené brusinky, pomeranč, křen, hořčici, krátce povaříme, přilijeme červené víno, promícháme a odstavíme.
  3. Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky.