Kančí pečeně se zelím a klobásou
Ingredience
Bobkový list |
1 g |
Brambory vařené |
600 g |
Cukr krupice |
3 g |
Jalovec |
2 g |
Kančí kýta |
1000 g |
Klobása uzená |
300 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Ocet vinný |
20 ml |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sádlo škvařené |
30 g |
Sůl |
10 g |
Víno bílé |
200 ml |
Zelí kysané |
700 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kančí maso z kýty odblaníme, potřeme rozpuštěným máslem, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, vložíme do trouby a pečeme za občasného podlévání vodou doměkka.
- Mezitím v rendlíku rozpustíme sádlo, klobásu nakrájíme na kolečka, osmahneme na sádle, podlijeme bílým vínem, přidáme scezené zelí ze sklenice, okořeníme bobkovým listem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Rendlík odkryjeme, vyndáme bobkový list, zelí i s klobásou přidáme k masu a dopečeme. Podle chuti dosolíme, okyselíme octem nebo dosladíme.
- Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, upravíme na talíře doplníme zelím s klobásou a podáváme. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.