Kančí pečeně se zelím a klobásou

Ingredience


Bobkový list 1 g
Brambory vařené 600 g
Cukr krupice 3 g
Jalovec 2 g
Kančí kýta 1000 g
Klobása uzená 300 g
Máslo čerstvé 60 g
Ocet vinný 20 ml
Pepř černý mletý 2 g
Sádlo škvařené 30 g
Sůl 10 g
Víno bílé 200 ml
Zelí kysané 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí maso z kýty odblaníme, potřeme rozpuštěným máslem, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, vložíme do trouby a pečeme za občasného podlévání vodou doměkka.
  2. Mezitím v rendlíku rozpustíme sádlo, klobásu nakrájíme na kolečka, osmahneme na sádle, podlijeme bílým vínem, přidáme scezené zelí ze sklenice, okořeníme bobkovým listem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Rendlík odkryjeme, vyndáme bobkový list, zelí i s klobásou přidáme k masu a dopečeme. Podle chuti dosolíme, okyselíme octem nebo dosladíme.
  3. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, upravíme na talíře doplníme zelím s klobásou a podáváme. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.