Kančí plátky s hříbky na smetaně
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Bramborový knedlík |
480 g |
Cibule |
100 g |
Houby nakládané |
200 g |
Jíška instantní |
30 g |
Kančí kýta |
1000 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Protlak rajčatový |
30 g |
Sádlo škvařené |
40 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, nakládané hříbky scedíme a nakrájíme na plátky. V pánvi roztavíme sádlo, přiložíme plátky masa a zprudka osmahneme z obou stran. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, osmažíme dorůžova, přidáme slaninu, orestujeme, přimícháme rajčatový protlak, posypeme mletou paprikou, přidáme plátky masa, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu zjemníme smetanou, přimícháme hříbky, provaříme, zahustíme jíškou, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.
- Maso upravíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou s hříbky.