Kančí plátky s hříbky na smetaně

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Bramborový knedlík 480 g
Cibule 100 g
Houby nakládané 200 g
Jíška instantní 30 g
Kančí kýta 1000 g
Máslo čerstvé 100 g
Paprika mletá sladká 10 g
Pepř černý mletý 2 g
Protlak rajčatový 30 g
Sádlo škvařené 40 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, nakládané hříbky scedíme a nakrájíme na plátky. V pánvi roztavíme sádlo, přiložíme plátky masa a zprudka osmahneme z obou stran. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, osmažíme dorůžova, přidáme slaninu, orestujeme, přimícháme rajčatový protlak, posypeme mletou paprikou, přidáme plátky masa, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu zjemníme smetanou, přimícháme hříbky, provaříme, zahustíme jíškou, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.
  2. Maso upravíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou s hříbky.