Kančí plátky na slanině s mrkví
Ingredience
Bramborová kaše |
600 g |
Chilli paprička |
10 g |
Cibule |
80 g |
Kančí kýta |
1000 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Ocet vinný |
20 ml |
Pepř černý mletý |
2 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu na hranolky, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, chilli papričku posekáme. Do pekáčku vložíme slaninu a částečně rozškvaříme. Přiložíme plátky masa, osolíme, opepříme, zakápneme octem, podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a zvolna pečeme. Po 20 minutách přisypeme mrkev, cibuli, chilli papričku, podle potřeby podlijeme a dopečeme.
- Plátky masa upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a přelijeme šťávou z pekáčku.