Kančí plátky na slanině s mrkví

Ingredience


Bramborová kaše 600 g
Chilli paprička 10 g
Cibule 80 g
Kančí kýta 1000 g
Mrkev kořen 200 g
Ocet vinný 20 ml
Pepř černý mletý 2 g
Slanina vepřová 150 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu na hranolky, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, chilli papričku posekáme. Do pekáčku vložíme slaninu a částečně rozškvaříme. Přiložíme plátky masa, osolíme, opepříme, zakápneme octem, podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a zvolna pečeme. Po 20 minutách přisypeme mrkev, cibuli, chilli papričku, podle potřeby podlijeme a dopečeme.
  2. Plátky masa upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a přelijeme šťávou z pekáčku.