Palačinkové závitky s krabím masem
Ingredience
Cukr krupice |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1.5 dl |
Mouka polohrubá |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
65 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zakysaná smetana |
120 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Krabí maso konzervované |
60 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Zakysaná smetana |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krabí maso z konzervy scedíme ze šťávy a necháme okapat. Omyjeme kopr, petrželku, polovinu drobně pokrájíme, polovinu snítek si odložíme na ozdobu.
- Připravíme si těsto na palačinky: v misce si vyšleháme v mléce žloutky, přidáme zakysanou smetanu, sůl, cukr a mouku. Těsto důkladně vymícháme dohladka. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který opatrně zapracujeme do těsta.
- V pánvi si rozpálíme máslo s olejem a postupně si na něm usmažíme 8 tenkých palačinek.
- V pánvi si rozpustíme máslo, na něj dáme krabí maso, bylinky a pokapeme citrónovou šťávou. Přimícháme zakysanou smetanu a prohřejeme. Potřeme je humrovou náplní a zavineme. Každou palačinku nakrájíme zešikma na plátky, které položíme do kruhu na talíře. A servírujeme.