Palačinkové závitky s krabím masem

Ingredience


Cukr krupice 2 špetka
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 1.5 dl
Mouka polohrubá 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 65 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Zakysaná smetana 120 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Krabí maso konzervované 60 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krabí maso z konzervy scedíme ze šťávy a necháme okapat. Omyjeme kopr, petrželku, polovinu drobně pokrájíme, polovinu snítek si odložíme na ozdobu.
  2. Připravíme si těsto na palačinky: v misce si vyšleháme v mléce žloutky, přidáme zakysanou smetanu, sůl, cukr a mouku. Těsto důkladně vymícháme dohladka. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který opatrně zapracujeme do těsta.
  3. V pánvi si rozpálíme máslo s olejem a postupně si na něm usmažíme 8 tenkých palačinek.
  4. V pánvi si rozpustíme máslo, na něj dáme krabí maso, bylinky a pokapeme citrónovou šťávou. Přimícháme zakysanou smetanu a prohřejeme. Potřeme je humrovou náplní a zavineme. Každou palačinku nakrájíme zešikma na plátky, které položíme do kruhu na talíře. A servírujeme.