Pikantní smažený ovčí sýr

Ingredience


Citrony 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej chilli 1 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř 4 barev 4 kávová lžička
Salát římský 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme hladkou mouku, sůl, čerstvě pomletý pepř 4 barev a směs promícháme. Ovčí tvrdý sýr nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Obalíme je v připravené mouce. Omyjeme salát, vodu setřepeme a listy osušíme. Omytý a osušený citron nakrájíme na osminky.
  2. V pánvi si rozpálíme olivový olej s chilli olejem a plátky sýru osmažíme z obou stran dozlatova. Poté je vyjmeme a na papírové utěrce necháme okapat. Servírujeme na talíři ozdobené listy salátu s plátky citrónu.