Pikantní smažený ovčí sýr
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej chilli |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
4 kávová lžička |
Salát římský |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy dáme hladkou mouku, sůl, čerstvě pomletý pepř 4 barev a směs promícháme. Ovčí tvrdý sýr nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Obalíme je v připravené mouce. Omyjeme salát, vodu setřepeme a listy osušíme. Omytý a osušený citron nakrájíme na osminky.
- V pánvi si rozpálíme olivový olej s chilli olejem a plátky sýru osmažíme z obou stran dozlatova. Poté je vyjmeme a na papírové utěrce necháme okapat. Servírujeme na talíři ozdobené listy salátu s plátky citrónu.