Růžičková kapusta zapečená se šunkou a sýrem
Ingredience
Kapusta růžičková |
500 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
3 polévková lžíce |
Tvaroh jemný |
75 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Růžičkovou kapustu omyjeme, větší růžičky podélně rozpůlíme, všechny stonky zkrátíme a nařízneme do kříže. Kapustu pak 5 minut máčíme v horké osolené vodě, potom propláchneme vodou studenou a necháme v sítu okapat.
- V míse smícháme tvaroh, smetanu a jemně nastrouhaný sýr, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Šunku nakrájíme na nudličky.
- Zapékací formu vymastíme a rozprostřeme do ní kapustu a šunku, rovnoměrně zalijeme tvarohem se smetanou a sýrem, potřeme máslem a zapečeme v troubě, předehřáté na 200°C přibližně 20 minut, až má povrch zlatavou barvu.