Růžičková kapusta zapečená se šunkou a sýrem

Ingredience


Kapusta růžičková 500 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 40% 3 polévková lžíce
Tvaroh jemný 75 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Růžičkovou kapustu omyjeme, větší růžičky podélně rozpůlíme, všechny stonky zkrátíme a nařízneme do kříže. Kapustu pak 5 minut máčíme v horké osolené vodě, potom propláchneme vodou studenou a necháme v sítu okapat.
  2. V míse smícháme tvaroh, smetanu a jemně nastrouhaný sýr, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Šunku nakrájíme na nudličky.
  3. Zapékací formu vymastíme a rozprostřeme do ní kapustu a šunku, rovnoměrně zalijeme tvarohem se smetanou a sýrem, potřeme máslem a zapečeme v troubě, předehřáté na 200°C přibližně 20 minut, až má povrch zlatavou barvu.