Smažená krkovička s jemnou hrachovou kaší
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Hrášek |
450 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová krkovička |
600 g |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme 1 lžíci másla a na něm nakrájenou cibuli krátce osmažíme, pak přilijeme vývar, přisypeme hrášek a přikryté pokličkou dusíme na mírném ohni 10 minut. Měkký hrášek slijeme a necháme v sítu okapat, potom rozmixujeme se smetanou, opepříme a osolíme.
- Vepřovou krkovičku rozkrájíme na plátky, které omyjeme a osušíme, potřeme hořčicí a podle chuti opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a zbylé máslo, porce masa na něm prudce osmahneme z obou stran a pak pomalu 5 minut z každé strany dosmažíme.
- Smaženou krkovičku podáváme s hrachovou kaší.