Tvarohový krém s broskvovým pyré
Ingredience
Broskve |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Kakao |
1 polévková lžíce |
Pistácie |
3 kávová lžička |
Skořice mletá |
1 špetka |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
40 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Broskev spaříme horkou vodou, zchladíme, oloupeme, rozřízneme a vyjmeme pecku. Čtvrtku broskve dáme stranou, zbytek rozmixujeme. V misce rozmixovanou broskev smícháme s 1 lžící citronové šťávy a práškového cukru, ochutíme skořicí a prolisujeme přes síto.
- Tvaroh v míse smícháme se zbylým cukrem a citronovou šťávou, přidáme 2/3 jemně nasekaných pistácií.
- Servírovací talířky posypeme lehce kakaem, na něj dáme tvarohový krém a zalijeme broskvovým pyré. Nahoru položíme plátky broskve a posypeme zbylými nasekanými pistáciemi.