Tvarohový krém s broskvovým pyré

Ingredience


Broskve 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Kakao 1 polévková lžíce
Pistácie 3 kávová lžička
Skořice mletá 1 špetka
Tvaroh měkký - nízkotučný 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Broskev spaříme horkou vodou, zchladíme, oloupeme, rozřízneme a vyjmeme pecku. Čtvrtku broskve dáme stranou, zbytek rozmixujeme. V misce rozmixovanou broskev smícháme s 1 lžící citronové šťávy a práškového cukru, ochutíme skořicí a prolisujeme přes síto.
  2. Tvaroh v míse smícháme se zbylým cukrem a citronovou šťávou, přidáme 2/3 jemně nasekaných pistácií.
  3. Servírovací talířky posypeme lehce kakaem, na něj dáme tvarohový krém a zalijeme broskvovým pyré. Nahoru položíme plátky broskve a posypeme zbylými nasekanými pistáciemi.