Salát z čínského zelí a mrkve se šunkou
Ingredience
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
150 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Šunka schwarzwaldská |
300 g |
Zelí čínské |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čínské zelí omyjeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a rozkrájíme na kousky.
- Ve velké míse metlou smícháme jogurt s hořčicí, olejem, cukrem a octem, dochutíme pepřem a solí. V tomto krémovém dresinku obalíme nakrájené zelí a mrkev.
- Šunku rozdělíme na talíře, na ni pokládáme v jogurtovém dresinku obalené kousky zelí a mrkve.