Uzený losos s hořčičnou omáčkou
Ingredience
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
2 hrst |
Losos uzený |
800 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kopr opláchneme a nakrájíme najemno. V míse smícháme hořčici, ocet, cukr, olej s nakrájeným koprem, dochutíme pepřem a solí. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce prohřejeme uzeného lososa.
- Plátky ryby rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou.
- Vhodnou přílohou jsou vařené nebo restované brambory, ale i pečivo.