Uzený losos s hořčičnou omáčkou

Ingredience


Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Hořčice 2 polévková lžíce
Kopr čerstvý 2 hrst
Losos uzený 800 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kopr opláchneme a nakrájíme najemno. V míse smícháme hořčici, ocet, cukr, olej s nakrájeným koprem, dochutíme pepřem a solí. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce prohřejeme uzeného lososa.
  2. Plátky ryby rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou.
  3. Vhodnou přílohou jsou vařené nebo restované brambory, ale i pečivo.