Kančí plátky s kořenovou zeleninou

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Cibule 200 g
Jalovec 3 g
Kančí kýta 1000 g
Kmín drcený 2 g
Pepř černý mletý 2 g
Podravka 5 g
Sádlo škvařené 150 g
Sůl 12 g
Tymián sušený 1 g
Vývar z hovězích kostí 1200 ml
Zelenina kořenová 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí kýtu bez kosti odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme nahrubo.
  2. V pánvi rozehřejeme sádlo, přiložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Maso vyjmeme, do sádla nasypeme cibuli, kořenovou zeleninu a osmažíme dorůžova. Okořeníme mletým jalovcem, a tymiánem, podlijeme vývarem, vrátíme zpět plátky masa a zvolna dusíme doměkka. Maso upravíme na talíře, zeleninu rozmačkáme šťouchadlem, dochutíme podravkou, provaříme a vydusíme dohusta. Maso na talířích doplníme vařeným bramborem a přelijeme zeleninovou šťávou.