Kančí plátky s kořenovou zeleninou
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Cibule |
200 g |
Jalovec |
3 g |
Kančí kýta |
1000 g |
Kmín drcený |
2 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Podravka |
5 g |
Sádlo škvařené |
150 g |
Sůl |
12 g |
Tymián sušený |
1 g |
Vývar z hovězích kostí |
1200 ml |
Zelenina kořenová |
300 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kančí kýtu bez kosti odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme nahrubo.
- V pánvi rozehřejeme sádlo, přiložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Maso vyjmeme, do sádla nasypeme cibuli, kořenovou zeleninu a osmažíme dorůžova. Okořeníme mletým jalovcem, a tymiánem, podlijeme vývarem, vrátíme zpět plátky masa a zvolna dusíme doměkka. Maso upravíme na talíře, zeleninu rozmačkáme šťouchadlem, dochutíme podravkou, provaříme a vydusíme dohusta. Maso na talířích doplníme vařeným bramborem a přelijeme zeleninovou šťávou.