Zapečená červená cibule
Ingredience
Balsamico ocet |
1 dl |
Cibule červená |
1 kg |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Rozmarýn čerstvý |
20 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Červené cibule oloupeme a odkrojíme vršky, aby byly vidět vrstvy. Na pekáči rozehřejeme olivový olej a máslo, vložíme cibule řezem dolů a zprudka opečeme 5 minut dozlatova. Posypeme rozmarýnem, osolíme, opepříme, pokapeme octem a pokryjeme alobalem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 20 minut, potom sejmeme alobal, cibule odškrábneme, pokud se přichytily, otočíme a pečeme ještě 30 minut. Při pečení kontrolujeme, případně podlijeme trochou vody.
- Upečené cibule přelijeme výpekem, ozdobíme nasekanou petrželkou a horké podáváme.