Zapečená červená cibule

Ingredience


Balsamico ocet 1 dl
Cibule červená 1 kg
Máslo čerstvé 30 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel kudrnka 20 g
Rozmarýn čerstvý 20 g
Sůl 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červené cibule oloupeme a odkrojíme vršky, aby byly vidět vrstvy. Na pekáči rozehřejeme olivový olej a máslo, vložíme cibule řezem dolů a zprudka opečeme 5 minut dozlatova. Posypeme rozmarýnem, osolíme, opepříme, pokapeme octem a pokryjeme alobalem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 20 minut, potom sejmeme alobal, cibule odškrábneme, pokud se přichytily, otočíme a pečeme ještě 30 minut. Při pečení kontrolujeme, případně podlijeme trochou vody.
  2. Upečené cibule přelijeme výpekem, ozdobíme nasekanou petrželkou a horké podáváme.