Salát z pórku s opraženým chlebem
Ingredience
Chléb toastový |
2 krajíc |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Rajčata |
1 ks |
Šťáva jablečná 100% |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
30 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Pórek omyjeme, rozřízneme na délku a příčně nakrájíme. Do hrnce nalijeme 1 dl vody, přisypeme pórek a pod pokličkou 5 minut dusíme. Paoté hrnec z ohně odstavíme.
- V misce smícháme 2 lžíce oleje a jablečnou šťávu, dochutíme pepřem a solí a smícháme v hrnci s pórkem.
- Rajče omyjeme, nakrájíme nadrobno a přimícháme k pórkové směsi. Chléb nakrájíme na úzké plátky a osmažíme v pánvi na rozehřátém zbylém oleji.
- Pórkový salát rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmezánem a opraženými plátky chleba.