Salát z pórku s opraženým chlebem

Ingredience


Chléb toastový 2 krajíc
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Rajčata 1 ks
Šťáva jablečná 100% 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek omyjeme, rozřízneme na délku a příčně nakrájíme. Do hrnce nalijeme 1 dl vody, přisypeme pórek a pod pokličkou 5 minut dusíme. Paoté hrnec z ohně odstavíme.
  2. V misce smícháme 2 lžíce oleje a jablečnou šťávu, dochutíme pepřem a solí a smícháme v hrnci s pórkem.
  3. Rajče omyjeme, nakrájíme nadrobno a přimícháme k pórkové směsi. Chléb nakrájíme na úzké plátky a osmažíme v pánvi na rozehřátém zbylém oleji.
  4. Pórkový salát rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmezánem a opraženými plátky chleba.