Daňčí bifteky
Ingredience
Brambory pečené |
600 g |
Dančí maso |
1000 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Olej slunečnicový |
60 g |
Omáčka tatarská |
120 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odblaněné a osušené daňčí maso z kýty nebo z panenky nakrájíme na silnější plátky, naklepeme hřbetem ruky nebo obráceným nožem, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.
- V pánvi rozpálíme olej, přiložíme maso a zprudka osmažíme z obou stran dorůžova.
- Bifteky upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem, tatarskou omáčkou a podáváme.