Daňčí kapsa plněná

Ingredience


Dančí maso 1000 g
Hovězí vývar základní 1000 ml
Jíška instantní 40 g
Máslo čerstvé 100 g
Olej slunečnicový 50 g
Pepř černý mletý 2 g
Rýže dušená 600 g
Sůl 12 g
Šunka dušená 60 g
Tymián sušený 2 g
Vejce slepičí 3 ks
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z odblaněné daňčí kýty nakrájíme silnější plátky, poté do každého nařízneme kapsu, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na drobné kostičky, žampiony na plátky, v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šunku se žampiony, orestujeme, přidáme vejce, osolíme, rychle promícháme a necháme ztuhnout.
  2. Touto směsí naplníme kapsy, které spíchneme párátky. V pánvi na oleji je osmahneme ze všech stran, přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, ochutíme tymiánem a pečeme doměkka. Maso vyjmeme, upravíme na talíře, šťávu zahustíme jíškou, podle potřeby přilijeme vývar, zjemníme 40 g másla, provaříme a odstavíme. Maso na talířích doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou z pekáčku.