Daňčí kapsa plněná
Ingredience
Dančí maso |
1000 g |
Hovězí vývar základní |
1000 ml |
Jíška instantní |
40 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej slunečnicový |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rýže dušená |
600 g |
Sůl |
12 g |
Šunka dušená |
60 g |
Tymián sušený |
2 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z odblaněné daňčí kýty nakrájíme silnější plátky, poté do každého nařízneme kapsu, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na drobné kostičky, žampiony na plátky, v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šunku se žampiony, orestujeme, přidáme vejce, osolíme, rychle promícháme a necháme ztuhnout.
- Touto směsí naplníme kapsy, které spíchneme párátky. V pánvi na oleji je osmahneme ze všech stran, přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, ochutíme tymiánem a pečeme doměkka. Maso vyjmeme, upravíme na talíře, šťávu zahustíme jíškou, podle potřeby přilijeme vývar, zjemníme 40 g másla, provaříme a odstavíme. Maso na talířích doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou z pekáčku.