Rybí závitky plněné špenátem

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Hořčice 1 kávová lžička
Makrela - filety 400 g
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 100 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 1 dl
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenát opláchneme, nakrájíme a v hrnci v malým množstvím vody dusíme pod pokličkou 5 minut.
  2. Rybí filety omyjeme, osušíme, podélně rozřízneme a z obou stran opepříme a osolíme.
  3. Hořčici v misce smícháme s 2 lžícemi zakysané smetany a pepřem.
  4. Horní stranu ryby potřeme smetanovou směsí, na ni rozprostřeme špenát, rybu zavineme a propíchneme párátkem, aby se nerozvinula.
  5. Zbylou zakysanou smetanu smícháme v hrnci s vínem, přivedeme k varu, vložíme závitky a na mírném ohni je přikryté dusíme 5 minut. Potom závitky vyjmeme a dáme na servírovací talíře.
  6. Omáčku necháme vařit, až mírně zhoustne, pak ji dochutíme jemně nasekanou pažitkou, pepřem a solí.
  7. Podáváme přelité omáčkou s chlebem nebo bagetou.