Rybí závitky plněné špenátem
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Makrela - filety |
400 g |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
1 dl |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Špenát opláchneme, nakrájíme a v hrnci v malým množstvím vody dusíme pod pokličkou 5 minut.
- Rybí filety omyjeme, osušíme, podélně rozřízneme a z obou stran opepříme a osolíme.
- Hořčici v misce smícháme s 2 lžícemi zakysané smetany a pepřem.
- Horní stranu ryby potřeme smetanovou směsí, na ni rozprostřeme špenát, rybu zavineme a propíchneme párátkem, aby se nerozvinula.
- Zbylou zakysanou smetanu smícháme v hrnci s vínem, přivedeme k varu, vložíme závitky a na mírném ohni je přikryté dusíme 5 minut. Potom závitky vyjmeme a dáme na servírovací talíře.
- Omáčku necháme vařit, až mírně zhoustne, pak ji dochutíme jemně nasekanou pažitkou, pepřem a solí.
- Podáváme přelité omáčkou s chlebem nebo bagetou.