Ciabatty s hrachovou pastou
Ingredience
Ciabatta |
8 ks |
Hrášek |
400 g |
Mascarpone |
130 g |
Mozzarella |
120 g |
Olej olivový |
80 ml |
Olej olivový extra panenský |
20 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Čedar |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vsypeme hrášek a 5 minut povaříme, scedíme a propláchneme studenou vodou. Hrášek nasypeme do mixéru, přidáme mascarpone, olej, sůl, pepř a vše umixujeme do hladké pasty.
- Na grilu 2 minuty z obou stran opékáme rozpůlené ciabatty, zakapeme olejem a bohatě potřeme hráškovou pastou. Na pastu rozložíme na kolečka nakrájenou mozzarellu a posypeme nastrouhaným čedarem.