Ciabatty s hrachovou pastou

Ingredience


Ciabatta 8 ks
Hrášek 400 g
Mascarpone 130 g
Mozzarella 120 g
Olej olivový 80 ml
Olej olivový extra panenský 20 ml
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 8 g
Sýr Čedar 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vsypeme hrášek a 5 minut povaříme, scedíme a propláchneme studenou vodou. Hrášek nasypeme do mixéru, přidáme mascarpone, olej, sůl, pepř a vše umixujeme do hladké pasty.
  2. Na grilu 2 minuty z obou stran opékáme rozpůlené ciabatty, zakapeme olejem a bohatě potřeme hráškovou pastou. Na pastu rozložíme na kolečka nakrájenou mozzarellu a posypeme nastrouhaným čedarem.