Parma s ančovičkami

Ingredience


Brambory 700 g
Olej olivový 30 ml
Parma 900 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 10 g
Voda pitná 1 l
Ančovičky konzervované 60 g
Česnek 2 stroužek
Estragon 8 g
Ocet vinný 20 ml
Olej olivový extra panenský 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory ve slupce uvaříme 7 minut v osolené vodě, ještě teplé propláchneme studenou vodou a oloupeme. Nakrájíme na 1 cm silné plátky. Ve velké pánvi rozhřejeme olej, přidáme bramborové plátky a opečeme dozlatova ze všech stran, osolíme a opepříme.
  2. Ančovičky, česnek a ocet rozmixujeme na pyré, postupně vmixujeme olej, až je konzistence tekutá, přelijeme do misky a vmícháme nadrobno nasekaný estragon.
  3. Porce ryby zbavíme kostí, kůži nařízneme a vetřeme do povrchu sůl a pepř. Opečeme na rozpáleném olivovém oleji 3 minuty na straně s kůží a 2 minuty na opačné straně.
  4. Na talíře rozložíme opečené bramborové plátky a na ně porce ryby, vše teplé a přelijeme ančovičkovou omáčkou.