Parma s ančovičkami
Ingredience
Brambory |
700 g |
Olej olivový |
30 ml |
Parma |
900 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
1 l |
Ančovičky konzervované |
60 g |
Česnek |
2 stroužek |
Estragon |
8 g |
Ocet vinný |
20 ml |
Olej olivový extra panenský |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory ve slupce uvaříme 7 minut v osolené vodě, ještě teplé propláchneme studenou vodou a oloupeme. Nakrájíme na 1 cm silné plátky. Ve velké pánvi rozhřejeme olej, přidáme bramborové plátky a opečeme dozlatova ze všech stran, osolíme a opepříme.
- Ančovičky, česnek a ocet rozmixujeme na pyré, postupně vmixujeme olej, až je konzistence tekutá, přelijeme do misky a vmícháme nadrobno nasekaný estragon.
- Porce ryby zbavíme kostí, kůži nařízneme a vetřeme do povrchu sůl a pepř. Opečeme na rozpáleném olivovém oleji 3 minuty na straně s kůží a 2 minuty na opačné straně.
- Na talíře rozložíme opečené bramborové plátky a na ně porce ryby, vše teplé a přelijeme ančovičkovou omáčkou.