Marmeláda z červených rajčat
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cukr třtinový |
100 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Rajčata |
1.5 kg |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 24 porcí
- Nakyslá aromatická masitá rajčata omyjeme, příčně rozpůlíme a odstraníme stopky. Rozpůlená rajčata rozložíme na plech, řeznou plochou nahoru, a posolíme hrubou solí. Gril v troubě /troubu předehřejeme na 250°C (horký vzduch na 220°C). Plech s rajčaty vložíme do trouby na prostřední lištu a pečeme/grilujeme 30 minut, řezná plocha zhnědne. Upečená rajčata se slupkami i semeny rozmixujeme.
- Nadrobno nakrájíme nebo nastrouháme omytý řapíkatý celer a mrkev. Čerstvý rozmarýn opláchneme, otrháme lístky a nasekáme je. Do hrnce vsypeme nakrájený celer a mrkev, drcené chilli, hnědý cukr, vodu a za častého promíchávání zahříváme do rozpuštění cukru. Hmotu přelijeme do misky na zapékání a v troubě zahřáté na 170°C (horký vzduch na 150°C) pečeme na střední liště asi 2 hodiny, každých 15 minut promícháme. Vytáhneme z trouby a hotovou marmeládu plníme do malých sklenic.