Pařížský špenátový chléb se sázeným vejcem

Ingredience


Česnek 50 g
Chléb celozrnný pšenično-žitný 10 krajíc
Cibule 200 g
Máslo čerstvé 250 g
Pepř černý mletý 5 g
Špenát listový čerstvý 1000 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 10 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvý špenát zbavíme stopek, dobře jej opereme a osušíme. Nadrobno pokrájíme oloupaný česnek a cibuli.
  2. Ve velké pánvi rozpustíme máslo a na něm opečeme česnek. Přidáme cibuli se špenátem, osolíme, opepříme a směs podusíme doměkka. Hotový špenát necháme okapat a dosušíme jej v ubrousku.
  3. Krajíce tmavého francouzského chleba Poilâne opečeme nasucho dokřupava jako topinky. Na každý krajíc rozložíme dušený špenát tak, aby uprostřed vznikla malá jamka, do které rozklepneme vejce.
  4. Vejce osolíme a chleby dáme zapéci do trouby předehřáté na 180 °C, nebo na 6 minut pod gril.