Pařížský špenátový chléb se sázeným vejcem
Ingredience
Česnek |
50 g |
Chléb celozrnný pšenično-žitný |
10 krajíc |
Cibule |
200 g |
Máslo čerstvé |
250 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Špenát listový čerstvý |
1000 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
10 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Čerstvý špenát zbavíme stopek, dobře jej opereme a osušíme. Nadrobno pokrájíme oloupaný česnek a cibuli.
- Ve velké pánvi rozpustíme máslo a na něm opečeme česnek. Přidáme cibuli se špenátem, osolíme, opepříme a směs podusíme doměkka. Hotový špenát necháme okapat a dosušíme jej v ubrousku.
- Krajíce tmavého francouzského chleba Poilâne opečeme nasucho dokřupava jako topinky. Na každý krajíc rozložíme dušený špenát tak, aby uprostřed vznikla malá jamka, do které rozklepneme vejce.
- Vejce osolíme a chleby dáme zapéci do trouby předehřáté na 180 °C, nebo na 6 minut pod gril.