Zavařenina z angreštu s mátou
Ingredience
Angrešt |
1.6 kg |
Cukr želírovací |
500 g |
Máta |
6 ks |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 40 porcí
- Přebraný a opláchnutý angrešt dáme do vody, přivedeme k varu a na slabém plameni vaříme asi 15 minut, až všechny angrešty popraskají.
- Angrešt propasírujeme přes síto nebo na pasírovacím strojku a necháme vychladnout.
- Snítky máty opláchneme a vytřepeme dosucha, otrháme a nadrobno nasekáme lístky. Vychladlé angreštové pyré smícháme s želírovacím cukrem 3plus1, přivedeme k varu a za neustálého míchání vaříme klokotem asi 4 minuty. Ke konci vaření přihodíme nasekanou mátu. Ještě horké plníme do sklenic a dobře uzavřeme.