Zavařenina z angreštu s mátou

Ingredience


Angrešt 1.6 kg
Cukr želírovací 500 g
Máta 6 ks
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přebraný a opláchnutý angrešt dáme do vody, přivedeme k varu a na slabém plameni vaříme asi 15 minut, až všechny angrešty popraskají.
  2. Angrešt propasírujeme přes síto nebo na pasírovacím strojku a necháme vychladnout.
  3. Snítky máty opláchneme a vytřepeme dosucha, otrháme a nadrobno nasekáme lístky. Vychladlé angreštové pyré smícháme s želírovacím cukrem 3plus1, přivedeme k varu a za neustálého míchání vaříme klokotem asi 4 minuty. Ke konci vaření přihodíme nasekanou mátu. Ještě horké plníme do sklenic a dobře uzavřeme.