Zajíc pečený na másle s okurkou

Ingredience


Bobkový list 1 g
Česnek 6 stroužek
Chléb konzumní 300 g
Citronová šťáva 20 ml
Hřebíček 2 g
Křen 120 g
Máslo čerstvé 100 g
Okurky nakládané 30 g
Paprika mletá sladká 15 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 12 g
Vývar z hovězích kostí 800 ml
Zaječí maso 1200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme potřeme prolisovaným česnekem a posypeme mletou paprikou.
  2. Porce zajíce vyskládáme do pekáčku, přidáme máslo, zakapeme citronovou šťávou, okořeníme bobkovým listem, hřebíčkem, přiložíme pokrájené kyselé okurky, podlijeme vývarem, pekáček vložíme do trouby a pokrm pečeme asi 1 hodinu.
  3. Porce zajíce upravíme na talíře, posypeme strouhaným křenem, přelijeme výpekem a podáváme s chlebem.