Zajíc pečený na másle s okurkou
Ingredience
Bobkový list |
1 g |
Česnek |
6 stroužek |
Chléb konzumní |
300 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Hřebíček |
2 g |
Křen |
120 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Okurky nakládané |
30 g |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
12 g |
Vývar z hovězích kostí |
800 ml |
Zaječí maso |
1200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme potřeme prolisovaným česnekem a posypeme mletou paprikou.
- Porce zajíce vyskládáme do pekáčku, přidáme máslo, zakapeme citronovou šťávou, okořeníme bobkovým listem, hřebíčkem, přiložíme pokrájené kyselé okurky, podlijeme vývarem, pekáček vložíme do trouby a pokrm pečeme asi 1 hodinu.
- Porce zajíce upravíme na talíře, posypeme strouhaným křenem, přelijeme výpekem a podáváme s chlebem.