Zaječí plátky na víně
Ingredience
Bobkový list |
1 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
400 g |
Jíška hotová tmavá |
30 g |
Martell cognac |
30 ml |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Protlak rajčatový |
80 g |
Rýže dušená |
600 g |
Slanina vepřová |
70 g |
Sůl |
10 g |
Tymián sušený |
1 g |
Víno červené |
200 ml |
Zaječí maso |
900 g |
Zelenina kořenová |
250 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vykoštěné a odblaněné zaječí maso nakrájíme na plátky, očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky.
- Do hrnce nasypeme slaninu, cibuli, zeleninu, česnek, přidáme máslo, bobkový list, tymián, plátky masa osolíme, opepříme a položíme navrch. Podlijeme vínem, hrnec zakryjeme pokličkou a vše dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vínem.
- Plátky vyjmeme, ze šťávy odstraníme bobkový list, přidáme rajčatový protlak, přilijeme koňak, zahustíme tmavou jíškou a šťávu se zeleninou rozmixujeme.
- Plátky masa upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou.