Zaječí plátky na víně

Ingredience


Bobkový list 1 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 400 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Martell cognac 30 ml
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 3 g
Protlak rajčatový 80 g
Rýže dušená 600 g
Slanina vepřová 70 g
Sůl 10 g
Tymián sušený 1 g
Víno červené 200 ml
Zaječí maso 900 g
Zelenina kořenová 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykoštěné a odblaněné zaječí maso nakrájíme na plátky, očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky.
  2. Do hrnce nasypeme slaninu, cibuli, zeleninu, česnek, přidáme máslo, bobkový list, tymián, plátky masa osolíme, opepříme a položíme navrch. Podlijeme vínem, hrnec zakryjeme pokličkou a vše dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vínem.
  3. Plátky vyjmeme, ze šťávy odstraníme bobkový list, přidáme rajčatový protlak, přilijeme koňak, zahustíme tmavou jíškou a šťávu se zeleninou rozmixujeme.
  4. Plátky masa upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou.