Zaječí plátky na houbách
Ingredience
Brambory pečené |
600 g |
Houby čerstvé |
300 g |
Kečup |
30 g |
Olej slunečnicový |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Slanina vepřová |
30 g |
Sůl |
10 g |
Zaječí maso |
900 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Plátky zaječího masa naklepeme, osolíme a opepříme. Houby nakrájíme na plátky, slaninu na nudličky.
- V pánvi rozpálíme olej, přiložíme plátky masa a osmažíme z obou stran. Smažíme zvolna, aby se maso dobře propeklo. Maso vyjmeme, do tuku nasypeme slaninu, částečně rozškvaříme, přidáme houby a orestujeme. Nakonec přimícháme kečup, krátce podusíme a odstavíme. Plátky masa upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem a přelijeme houbovou směsí.